Sigholm Tech fick tidigare i veckan den glada nyheten att de beviljats anslag av Vinnova för att fortsätta sin utvecklingsresa inom AI. Det var i början av året som ansökan skickades in i samband med en kraftig tillväxt för bolaget. Man stod inför utvecklingstankar för hur det skulle gå att jobba smidigare med kunskapsöverföring mellan de olika verksamheterna kopplat till AI-utveckling samt utveckling och AI-tillämpning i digitala system.   

- Vi är otroligt glada att vi får stöd i att fortsätta vår resa och utveckling inom AI och nu har möjlighet att bredda kunskapen och implementera i hela bolaget, säger Kristoffer Hermansson, energiingenjör Sigholm Tech.

På framtidens marknad kommer hastighet och flexibilitet i organisationen vara centralt. Beslutsfattandet behöver finnas i varje lagmedlems fingertoppar. Information behöver snabbt delas och vara tillgänglig för dem som behöver den, när de behöver den. För att möta detta har Sigholm tagit fram ett egenutvecklat driftoptimeringsverktyg, Aurora Optimering, en del av plattformen Aurora by Sigholm. Verktyget hjälper energibolag att skapa optimeringsmodeller utifrån väderprognoser, elprisprognoser och mängder av anläggningsegenskaper. På så sätt kostnadseffektiviseras bolagen och når en näst intill optimal energiproduktion samtidigt som driftspersonalen utvecklas.

- Vi behöver rusta för framtidens utmaningar i allt högre takt med den exponentiella utveckling som sker. Det beviljade anslaget innebär att vi både kan accelerera utvecklingstakten av plattformen, leverera ännu bättre data till kunderna och paketera erbjudanden tillsammans med hela bolaget för att leverera en mer komplett helhetslösning, säger Malin Rosengren, UX-designer och produktägare Aurora by Sigholm.

Timingen för anslaget passar inte bara bolaget bra utan även marknadens behov. För att energibolag ska kunna överleva pågående paradigmskifte och energitransformation är en effektiv och snabb takt inom digitalisering ett måste.

- Vi tar nu nästa steg för att bemöta förfrågningar på marknaden och ser fram emot att förvalta anslaget på bästa möjliga sätt som ger värde för våra kunder och hela marknaden, fortsätter Malin Rosengren. 

 En godkänd slutrapport kommer skickas in sommaren 2021.


Pressmeddelande som pdf: Pressmeddelande_Sigholm Tech beviljas anslag från Vinnova_December2020.pdfKontakt: 

  • Malin Rosengren, UX-designer och produktägare Aurora by Sigholm

Malin.rosengren@sigholm.se, 076-290 88 06


  • Kristoffer Hermansson, energiingenjör

Kristoffer.hermansson@sigholm.se, 076-290 88 06

Artikeln publicerades: 16/12,2020
Presskontakt

Jennie Sträng

jennie.strang@sigholm.se
+46(0)70 862 97 26

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som händer på Sigholm


Dela artikel