Under hösten har Sigholm Tech förstärkt teamet med ytterligare fem medarbetare. Företaget, som har huvudkontor i Västerås, öppnade för ett år sedan kontor i Göteborg och har under året växt stadigt i personalstyrka. 

Med en specialitet inom digital transformation, management och förändringsledning ångar Sigholm Tech på under pandemitider. Göteborgskontoret har gått från en till nio anställda på ett år och har på senare tid blivit förstärka inom management, systemutveckling och energisystem. Stockholm, där de har sitt tredje kontor, ökar även dem med en resurs inom management.

     - Energibranschen utsätts nu för flera parallella utmaningar där Covid -19 bara är en. Att affärsmodellen utvecklas och att nya förmågor behöver skapas är ju också något som driver på efterfrågan av branschinsatta och digitala leverantörer, säger Emelie Israelsson, vice vd och hr-ansvarig Sigholm Tech.

Sigholm Tech har utvecklat en egen digital plattform, Aurora by Sigholm (AbS) som tar vara på den snabba tekniska utvecklingen och ökar förmågan till automatisering av processer runt produktionsplanering. Efterfrågan ökar på lösningar som snabbar på analys och beslutsfattande. För att kunna ta ytterligare steg i utvecklingen kommer två nya utvecklare förstärka teamet runt AbS för att driva på utvecklingen av nya tjänster. Plattformen möjliggör sänkta driftkostnader vilket också leder till betydande miljövinster, vilket också är en del av Sigholms vision för ett hållbart samhälle.

     - Det finns stora möjligheter för energibolagen att både spara på miljön och den egna plånboken genom nya digitala verktyg för planering och uppföljning. Digitalisering gör det möjligt att delegera beslut och lärande längre ut i organisationen vilket både skapar en mer resurseffektiv produktion samtidigt som det ökar engagemanget hos personalen som jobbar med den dagliga driften. Vi ser nu hur energibolag som lärt sig ta vara de digitala möjligheterna skapar nya nyttor i flera led. Det är bra för hela samhället och väldigt motiverande att jobba med, säger Niclas Sigholm, vd och ägare på Sigholm Tech.

 


För ytterligare information, var vänlig kontakta: 

Niclas Sigholm, vd Sigholm Tech, 070-290 60 09, niclas.sigholm@sigholm.se

Emelie Israelsson, vice vd och hr-ansvarig, 070-290 93 55, emelie.israelsson@sigholm.se


Läs pressmeddelandet här: 

SigholmTech växer Pressmeddelande 20201105.pdf
Artikeln publicerades: 05/11,2020
Presskontakt

Jennie Sträng

jennie.strang@sigholm.se
+46(0)70 862 97 26

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som händer på Sigholm


Dela artikel