Sigholm Tech och Cybercom inleder samarbete för att revolutionera en hel bransch 

Sigholm Tech och Cybercom erbjuder energibranschen att prova AI och machine learning (ML) för att på nya, snabbare och enklare sätt skapa framtidsutblickande prognoser av behov och marknader. Genom att kombinera Sigholm Techs kunskap kring energibranschens behov och Cybercoms expertis inom datahantering kan man få insikter som kan revolutionera en hel bransch.


Att ta fram bra prognoser är viktigt men komplicerat. Manuella steg i skapandet kring prognoser är tids- och resurskrävande. Med ny teknik skapas nya möjligheter att snabbt och effektivt göra prognoser till en strategisk fördel. Genom att använda den nya produkten AWS Forecast kan vi snabbt träna algoritmer med hjälp av flera olika regressionsmodeller. Energibolag med förmåga att ta in, lagra och träna algoritmer på sin data kan skapa bättre beslutsunderlag och därmed få bättre grepp om framtiden. 


- Utvecklingen går snabbt framåt och vi har nått en nivå där vi kan göra så otroligt mycket med AI nu än vad vi kunde för bara ett år sedan. Möjligheterna är oändliga och AWS Forecast är bara början på en spännande utveckling, säger Magnus Karlsson, AWS Business Advisor på Cybercom. 


Sigholm Tech och Cybercom har hittat varandra i de kompletterande kompetenserna runt energi, prognosbyggande och datahantering. Cybercom har lång erfarenhet och kunskap om datahantering och AWS och Sigholm Tech arbetar med att förbättra energibranschen genom verksamhetsutveckling, automatisering och digitalisering. 


- Vad Forecast har för potential behöver utforskas mer, men att den här typen av verktyg kommer bli allt vanligare är helt klart. Framåtriktade energibolag kommer vilja lära sig att applicera den här typen av teknik för att förbli konkurrenskraftiga, säger Niclas Sigholm, vd på Sigholm Tech. 


Läs mer om vår workshop här! 

För ytterligare information, var vänlig kontakta: 

Niclas Sigholm, vd Sigholm Tech, 070-290 60 09, niclas.sigholm@sigholm.se

Magnus Karlsson, AWS Business Advisor Cybercom, 070-188 88 51, magnus.karlsson@cybercom.com


Läs pressmeddelandet i pdf-format här!

Artikeln publicerades: 22/06,2020
Presskontakt

Jennie Sträng

jennie.strang@sigholm.se
+46(0)70 862 97 26

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som händer på Sigholm


Dela artikel