I våras startade vi på Sigholm Tech EnergiStrategiPodden - en podd som tar upp, analyserar och reflekterar kring de viktiga energistrategierna. 

- Ja, det fanns ett behov av att prata mer om strategi i Energibranschen men det var faktiskt distansering pga. Covid-19 som knuffade oss till att genomföra den här satsningen. Eftersom vi jobbat länge i branschen fanns ett nätverk av vd:ar som vi visste hade många kloka tankar att dela med sig av. De rösterna ville vi föra ut, säger Niclas Sigholm, vd och ägare Sigholm Tech.  

Podden hade premiär i april och intervjuar vd:ar på energibolag och beslutsfattare i energiintensiva organisationer såsom t.ex. Ragn-Sells och Riksbyggen. 

- Det är väldigt roligt att vi fått sådan respons på podden. Utöver människor som jobbar i energibolag har det också blivit en möjlighet att utbilda styrelsemedlemmar. Vi får studenter som hör av sig med idéer om vad de vill höra och även politiker har snappat upp samtalen i podden. Vd:arna ger en bra överblick av var respektive bolag står, vilket varit väldigt intressant, men det finns många önskemål på att också intervjua fler perspektiv, inte minst det politiska. Det är väldigt roligt att det finns så många som intresse för branschen för vi själva tycker ju såklart den är superviktig för hela samhället, säger Niclas 

För att knyta ihop säcken för säsong 1 arrangerades i juni en digital konferens; EnergiStrategiDagen med långt fler deltagare än vi hade räknat med. Förmiddagen bestod av paneldebatter med vd:ar på energibolag innehållande ämnen om allt från den stora energiomställningen till jämställdhet. Du kan se den digitala konferensen genom att klicka på länken här nedanför. 

Torsdagen den 3 september är det premiär för poddens andra säsong och vi inleder med vd:n på Göteborg Energi, Alf Engqvist.


Artikeln publicerades: 01/09,2020
Presskontakt

Jennie Sträng

jennie.strang@sigholm.se
+46(0)70 862 97 26

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av vad som händer på Sigholm


Dela artikel