Per Ringqvist

Energisystemsingenjör, Sigholm Tech

Kontaktuppgifter:

per.ringqvist@sigholm.se

+46 73-330 34 91

Per kombinerar lång erfarenhet inom mjukvaruutveckling med energiteknik

Per har länge arbetat med mjukvaruutveckling och applicerar detta i det energitekniska tjänster och produkter som Sigholm Tech utvecklar. Per jobbar med molnbaserade lösningar som, baserat på historiskt data, beräknar och visualiserar optimala driftskurvor för kundens kraftvärmeanläggningar.


Vad är det bästa med att jobba på Sigholm? "Att få kombinera lång erfarenhet och intresse för mjukvaruutveckling med att lösa energitekniska problem som har en väldigt konkret nytta för kunden. Och att Sigholm har en tydlig hållbarhetsprägel eftersom vi hjälper till att spara energi."

Vad är ditt bästa minne på Sigholm? "Kick off tillsammans med systemutvecklare och energiingenjörer ute på Tjörn. Där blev jag inspirerad och glad av den starka sammanhållningen och höga ambitionsnivån som vi på Sigholm har."

Hur hämtar du energi? "Powernaps, löprundor och utehäng med barnen."

Styrkor: "Genomarbetade lösningar där jag inte alltid väljer den lättaste vägen. Jag gillar att ifrågasätta och bli ifrågasatt, och tror att jag ofta skapar bra dialoger är viktiga för en bra leverans."

Vilken låt hämtar du energi från? "Får mest och bäst energi när jag kan komma ner i varv, då funkar lugn klassisk musik ofta bäst. Ett nyare pianostycke som är väldigt fint: Night Walk med Gavin Luke."

Superkraft: "Kan tänka på samma problem väldigt länge, och blir smart när jag somnar."< Tillbaka