Arne Bergvik

Energistrateg,

arne.bergvik@sigholm.se

+46 70-383 28 59

Arne har en gedigen europeisk energibakgrund inom marknadsanalys, produktionsplanering, risk- och portföljhantering och strategiska beslut.

Han drivs av att kunna omvandla de kunskaperna till nytta för sina kunder och samhället och därigenom underlätta systemomställningen till en hållbar värld. Han är en uppskattad föreläsare och anordnar på förfrågan omtyckta workshops för ledning- och styrelsegrupper.


Vad är det bästa med att jobba på Sigholm?: "Det bästa med att jobba här är helt klart stödet jag får från verksamheten och kollegorna, som gör att idéer och koncept snabbt blir testade och antagna eller förkastade. Miljön är mycket konstruktiv och det går smidigt att samla kollegornas kollektiva kompetens kring ett område, vilket gör att jag snabbt kan skapa mervärde i mina uppdrag." 

Vad är ditt bästa minne på Sigholm?: "Mitt bästa minne hittills är Energistrategipoddens julavslutning 2021. Gästerna som medverkade bjöd på ett imponerande urval av spännande affärsidéer och produkter. Aldrig har jag upplevt en så positiv inställning till den utmanande systemomställningen och det sätt som den med sådan självklarhet uppfattats som en möjlighet att göra någonting smartare och bättre. Det var mycket inspirerande."

Vad är dina styrkor arbetsmässigt?: "Den återkoppling som jag genomgående får är att det är ovanligt med en så duktig analytiker och strateg, som dessutom är så duktig kommunikativt som jag är. Jag tror det märks att jag trivs mycket bra i båda de rollerna."

Hur hämtar du energi?: "Kroppsarbete i föräldrarnas trädgård, en helg i goda vänners lag, en övernattning i svampskogen är stora energikällor för mig. Jag gillar också att bada i havet eller i sjöar, och fiskar mer än gärna."

Superkraft: "Jag har många vänner och blir lätt omtyckt."< Tillbaka