Katja Kononova

Energisystemsingenjör, Sigholm Tech

Kontaktuppgifter:

katja.kononova@sigholm.se


Katjas har en förmåga att samarbeta med olika människor i varierande situationer

Under sina år på företaget har Katja hunnit med att vara tillförordnad fjärrvärmechef på Hedemora Energi, jobbat som verksamhetsutvecklare inom dokumenthantering på Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö, hanterat sommarrevisioner i Hedemora och Enköping och jobbat med prismodeller inom fjärrvärme. Framförallt jobbar Katja med vårt eget energioptimeringssystem Aurora Optimering där hon bygger upp modeller, håller i utbildningar och sköter implementeringsprocessen. 


Vad är det bästa med att jobba på Sigholm? "Det bästa med Sigholm är att det är så stor frihet. Det finns många standarder och rutiner, vilket är fantastiskt att utgå från. Med hjälp av detta bygger jag upp och bestämmer min egen dag. Kundkontakten är superkul! Jag älskar att åka runt i Sverige och kolla på olika pannor".

Vad är ditt bästa minne på Sigholm? "Ett av de starkaste minnena är första mötet med Sigholm Tech:s vd, Niclas Sigholm. Det var på min anställningsintervju jag träffade honom för första gången och den var så personlig och känslosam. Jag imponerades av att det verkligen kändes som att han brydde sig om mig som person och var genuint intresserad. Han berättade om företagsvisionen på ett sådant fint sätt kopplat till mig som person i fråga. Det var ett speciellt möte, där vd:n till och med fick mig till tårar, fast på ett bra sätt". 

Hur hämtar du energi? "Genom en springtur i skogen eller källarrenoveringen hemma i huset".  

Vilken låt hämtar du energi från? "Här kommer alla känslorna på en och samma gång" - Per Gessle. 

Superkraft: Pratar ryska.< Tillbaka