Kommunikationsinsats för fler avrop på ramavtal, Sinfra

Det är inte utan anledning som kommunikation är ett av Sigholms ledord, för att oavsett typ av uppdrag spelar kommunikationen en central roll. Vår egen Design- och Marknadsavdelning hjälper våra kunder inom energi och samhällsutveckling med att förklara och paketera processer och resultat på ett målgruppsanpassat och begripligt sätt. Vi är specialiserade inom kommunikations- och marknadsfrågor med kompetenser inom grafisk formgivning, pr, copy-writing, digital marknadsföring och strategiframtagning.

Brist på avrop från befintliga medlemmar

Sinfra, en inköpscentral för energibolag och samhällsnyttiga företag, noterade att det kom in förvånansvärt få avrop från sina medlemsföretag. Sigholms Design- och marknadsavdelning kopplades in och uppdraget inleddes med en problemformulering kring vad Sinfra kunde göra för att få fler befintliga medlemsföretag att avropa på ramavtal i högre utsträckning. Diskussionen landade i att det saknades en övergripande och tydlig beskrivning som var anpassad efter de kanaler där målgruppen fanns

Instruktionsfilm som kommunikation

Tillsammans med kunden identifierade vi att det inte bara var en generell beskrivning som behövde tas fram utan snarare en form av instruktion för att förklara och tydliggöra själv avropsprocessen. Projektet resulterade i en instruktionsfilm som beskriver varje steg i processen. Filmen kommuniceras direkt av Sinfra till anslutna medlemsföretag, men likväl av medlemmar och leverantörer för att alla parter ska dra fördel av partnerskapet och dess möjligheter.

Se filmen här.


  • #kommunikation
  • #inköpscentral
  • #ramavtal
  • #sinfra

The article was published 30/04 - 2021

Om Sinfra

Sinfra, som står för Svensk inköpscentral för infrastruktur Ekonomisk Förening, är en inköpscentral för energibolag och samhällsnyttiga företag. Genom att ansluta sig till Sinfra kan medlemsföretagen dra nytta av ramavtal inom värme & kyla, el & fiber, vatten & avlopp och olika konsulttjänster. Bolaget har idag ca 350 medlemmar och växer varje vecka.  


Till Sinfra

Contact us for more information

You might also be interested in:


Organisatorisk transformation skapade tydlighet i alla processled på Mälarenergi

Mälarenergi stod inför en stor utmaning där de, samtidigt som de arbetade intensivt med hållbarhetsmålen, stod de inför omfattande besparing...

Read article
Omorganisation på Borlänge Energi

Med utblick mot 2030 och de stora förändringar som förväntas på energimarknaden gjorde Borlänge Energis vd bedömningen att organisationen be...

Read article

We have the ambition to make the world better together

At Sigholm, we believe in developing skills in the long term to build the company together. Through shared reflections, we create a culture of continuous learning.

Career at Sigholm

Latest news

Sep 05, 2024 | News | News & press | Press release

Sigholm i samarbete med Bixia för mer automatiserad elhandel

Samarbetet med Bixia är ett viktigt steg för digitaliseringen av energibranschen, där snabbare marknadsåtgärder och en djupare förståelse för kundernas behov står i fokus.

Jun 12, 2024 | News | News & press

Deltagande under Almedalsveckan 2024

Vi är glada att återigen delta under Almedalsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser. I år kommer vi att engagera oss genom en rad åtaganden, däribland att moderera paneler och seminarier samt intervjua beslutsfattare och politiker i vår podcast, Energistrategipodden.Deltar du inte under Alme

May 30, 2024 | News

Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag 2024"

För tionde året i rad genomför Cinode en jämställdhetsstudie. Sigholm har tilldelats titeln "Jämställt konsultbolag" med 48% kvinnor i organisationen.

Contact Us

Fill out the form, and we will get back to you, visit one of our offices, or call us at +46(0)21-12 03 10.

By clicking send, you agree to Sigholm's handling of your personal data. Read our personal data policy