Din roll på Sigholm

Vi söker dig som tycker det är viktigt att ditt jobb har en konkret koppling till minskad klimatpåverkan. Våra kunder är energibolag, där vi hjälper dem att bättre matcha sin produktion med verklig efterfrågan. Ju mer energimarknaden behöver flexibilitet desto viktigare blir leverantörer som hjälper till att samla in, beräkna och visualisera data för en bättre energihantering. Vi kan se att våra digitala produkter hjälper bolagen spara många ton CO2 per år.

Vi vill att den tid du investerar i ditt arbete ska vara värdeskapande och meningsfull. Det vinner både du, vi, våra kunder och miljön på. Hos oss får, och förväntas, du ta ett stort ansvar för både din egen och gruppens utveckling. Vi tror att du inspireras av att vara en aktiv del i kultur- och bolagsbyggandet. Läs mer om hur det är att jobba på Sigholm HÄR.


Om produkten

Vår SaaS-tjänst Aurora by Sigholm (AbS) är vårt mest kraftfulla system som används dagligen i flera städer runt om i landet och behandlar mängder av data varje dag. AbS har funnits på marknaden sedan 2016 och utvecklas, ägs och förvaltas helt och hållet internt på Sigholm.

På kort tid har AbS blivit ett av Sveriges främsta verktyg för driftoptimering och beslutstöd i produktion!

Som backendutvecklare av AbS kommer du att bidra till en bättre värld och utvecklas tillsammans med våra kunder i en av nutidens och framtidens viktigaste hållbarhetsfrågor. 


Om tjänsten

Du kommer vara en del av ett litet team som tillsammans arbetar med utvecklingen och förvaltningen av AbS. Teammedlemmarna sitter i Stockholm, Göteborg och Västerås. Teamet jobbar tätt tillsammans för att hålla leveransen av AbS på en hög nivå och för en nära kunddialog. Som systemutvecklare med fokus backend sitter du inhouse på något av våra kontor med möjlighet att arbeta remote några dagar i veckan. Du tycker om att bidra till en stark teamkänsla och reser därför gärna mellan kontoren emellanåt. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

En personlig matchning med teamet samt med företagets arbetssätt och värderingar är för oss det viktigaste. Vi ser gärna att du är vetgirig och deltar aktivt i kunskapsdelning samt eftersöker eleganta lösningar på komplexa problem.

Som backendutvecklare av AbS kommer du behöva sätta dig in i vad det betyder att designa, utveckla, driftsätta och underhålla en Cloud Native Web App. Vi har mikrotjänster som sträcker sig från ETL-jobb till Data Science - allt undangömt bakom ett snyggt och användarvänligt interface. Ditt jobb blir att hantera dessa tjänster, dataströmmar och interfaces så att slutanvändaren får en fantastisk upplevelse.

Vi arbetar med ett antal olika tekniker och det är meriterande om du har erfarenhet inom en eller fler av följande:

 • Python (i backend används Django REST)
 • Containerization med Docker
 • Linux
 • Cloud (AWS)
 • React (m. TypeScript)

Nyfiken på produkten? 

Låter det här som ditt nästa steg? Häng på resan och bli del av Sigholmfamiljen! Skicka ditt CV och ett brev via länken här intill. Vi ser fram emot att lära känna dig och håller tummarna för att du är vår nästa energikälla!Se fler lediga tjänster

Skicka in din ansökan

Ansökan görs på extern webbplats

Ansök nu
 • Omfattning: Heltid
 • Ort: Västerås, Göteborg eller Stockholm

 • Sista ansökningsdatum: 2022-09-30

 • Har du frågor kring tjänsten?
  Kontakta Malin Rosengren

 • 076-290 38 39
 • malin.rosengren@sigholm.se
Känner du någon som skulle passa för tjänsten?

Dela tjänsten genom sociala medier