Din roll på Sigholm

Vi söker dig som tycker det är viktigt att ditt jobb har en konkret koppling till minskad klimatpåverkan. Våra kunder är energibolag, där vi hjälper dem att bättre matcha sin produktion med verklig efterfrågan. Ju mer energimarknaden behöver flexibilitet ju viktigare blir leverantörer som hjälper till att samla in, beräkna och visualisera data för en bättre energihantering. 

Vi kan se att våra digitala produkter hjälper bolagen spara många ton CO2 per år. Vår SaaS-tjänst Aurora by Sigholm är vårt mest kraftfulla system som används dagligen i flera städer runt om i landet och behandlar mängder av data varje dag. Här kommer du att bidra till en bättre värld och utvecklas tillsammans med våra kunder i en av nutidens och framtidens viktigaste hållbarhetsfrågor.

På Sigholm lägger vi stor vikt på självledarskap för våra medarbetare i en organisation där vi arbetar decentraliserat med alla funktioner ett företag behöver. Du kommer att samarbeta med olika kompetenser tvärfunktionellt vilket gör jobbet brett, utvecklande och stimulerande. Hit kommer du som tycker att korta beslutsvägar, meningsfullhet i arbetet och möjligheten till påverkan är viktiga drivkrafter. Alla som jobbar på Sigholm har förutom sin huvudsakliga roll även organisationsövergripande ansvar som bidrar till en bättre arbetsplats. 

 

Om tjänsten 

Vi är ett litet team som arbetar med utvecklingen och förvaltningen av Aurora by Sigholm (AbS) och jobbar tillsammans från Stockholm, Göteborg och Västerås. AbS har funnits på marknaden sedan 2016 och utvecklas, ägs och förvaltas helt och hållet internt på Sigholm. Därför passar tjänsten dig som inte bara ser dig själv som en programmerare, utan också är nyfiken på kringliggande delsystem, integrationer och tillhörande molnlösningar. Teamet jobbar tätt tillsammans för att hålla leveransen av AbS på en hög nivå och för en nära kunddialog. Som systemutvecklare hos oss sitter du inhouse på något av våra kontor. 

Du tycker om att bidra till en stark teamkänsla och reser därför gärna mellan kontoren emellanåt. En personlig matchning med teamet samt med företagets arbetssätt och värderingar är för oss det viktigaste, varför vi i annonsen inte skriver ut några skallkrav på erfarenhet eller språkkunskaper.


Vi arbetar med ett antal olika tekniker och det är meriterande om du har erfarenhet inom en eller fler av följande:

 • Python (i backend används Django REST)
 • Containerization med Docker
 • Linux
 • Cloud (AWS)
 • React (m. TypeScript)


Nyfiken på produkten? 


Sigholm och vår strävan 

Vi vill vara en ledande kraft i en hållbar transformation som tillsammans med våra kunder skapar förutsättningar att tackla vår tids utmaningar. Vi tycker att alla organisationer och företag behöver ta ansvar för att bidra till resan mot ett hållbart samhälle. Vi hjälper därför företag och aktörer att förverkliga sina idéer, drömmar och visioner. Tillsammans skapar vi strukturen, metoderna och verktygen för att nå en mer hållbar industri.

Vi är övertygade om att datadrivna beslut och digitalisering är en av nycklarna i omställningen av samhället och genom att ha ett tydligt branschfokus men bredd i kompetenser kan vi vägleda utifrån ett helhetsperspektiv kring människa, teknik och affär.


Sigholm som arbetsplats

Även Sigholm som bolag är i ständig utveckling. Vi formar tillsammans framtidens arbetsplats där vi lägger stort fokus på att möjliggöra för varandra att påverka vår egen utveckling och arbetssituation. Vi är nämligen övertygade om att människor som mår bra presterar bra.

Vi vill att den tid du investerar i ditt arbete ska vara värdeskapande och meningsfull. Det vinner både du, vi, våra kunder och miljön på. Vi lägger mycket tid på att skapa processer som är digitalt integrerade i vår arbetsdag. Vi söker att möjliggöra en organisation med decentraliserat ägarskap genom att skapa enkla men tydliga regler så att det blir lätt att samarbeta med andra internt. Det betyder att du, som alla Sigholmare, kommer följa vissa grundläggande principer och processer för hur arbete och samarbeten dokumenteras. En hög grad av transparens bidrar både till effektivare arbetssätt och möjliggör delaktighet och lärande. Genom automation vill vi minimera tiden som behövs för repetitiva uppgifter. Hos oss får, och förväntas, du ta ett stort ansvar för både din egen och gruppens utveckling. Vi tror att du inspireras av att vara en aktiv del i kultur- och bolagsbyggandet. Läs mer om hur det är att jobba på Sigholm HÄR

Låter det här som ditt nästa steg? Häng på resan och bli del av Sigholmfamiljen! Skicka ditt CV och ett brev via länken här intill. Vi ser fram emot att lära känna dig och håller tummarna för att du är vår nästa energikälla!


I’m in, vad gör vi nu?

Låter Sigholm som plattformen för ditt nästa steg, vill du vara med på vår resa? Hör av dig till oss så pratar vi vidare! Eller skicka din ansökan direkt till oss här via vår hemsida!Se fler lediga tjänster

Skicka in din ansökan

Ansökan görs på extern webbplats

Ansök nu
 • Omfattning: Heltid
 • Ort: Göteborg eller Stockholm

 • Sista ansökningsdatum:2022-02-15

 • Har du frågor kring tjänsten?
  Kontakta Malin Rosengren

 • 076-290 38 39
 • malin.rosengren@sigholm.se
Känner du någon som skulle passa för tjänsten?

Dela tjänsten genom sociala medier