Sigholm och vår strävan 

Vi vill vara en ledande kraft i en hållbar transformation som tillsammans med våra kunder skapar förutsättningar att tackla vår tids utmaningar. I dagsläget är energiförsörjning mer aktuellt än någonsin tidigare och står inför stora utmaningar, men också stora möjligheter. Vi tycker att alla organisationer och företag behöver ta ansvar för att bidra till resan mot ett hållbart samhälle. Vi hjälper därför företag och aktörer att förverkliga sina idéer, drömmar och visioner. Tillsammans skapar vi strukturen, metoderna och verktygen för att nå en mer hållbar industri.

Vi är övertygade om att datadrivna beslut och digitalisering är en av nycklarna i omställningen av samhället. Genom att ha ett tydligt branschfokus men bredd i våra kompetenser kan vi vägleda utifrån ett helhetsperspektiv kring människa, teknik och affär.


Investera din energi där den gör skillnad på riktigt

Som managementkonsult på Sigholm arbetar du i nära samverkan med våra kunder, ofta på plats i deras verksamheter. Genom att lära känna personer, processer och anläggningar på djupet kan vi vara bättre rådgivare, problemlösare och förändringsledare. Därigenom säkerställer vi långsiktigt hållbara lösningar anpassade utifrån kundernas förutsättningar och kontext. Du jobbar också nära och tillsammans med systemutvecklare och energiingenjörer på Sigholm för att leverera helhetslösningar till våra kunder.

Du kommer att arbeta med en bredd av frågeställningar, från strategiska till operativa, beroende på intresse, erfarenhet och kompetens. Det kan handla om affärsmodeller, processutveckling eller digitalisering. Du kommer omgående få stort ansvar i att leda och driva dina uppdrag, med vissheten att du alltid har bolagets samlade erfarenheter, processer och kompetens att ta stöttning ifrån.


Vilken arbetsplats och kultur vill vi skapa

Hos oss kommer du till en utvecklande miljö med höga men vänliga krav på gemensam innovation och prestation. Vi tror på gruppen före individen, varför vi har samlat många personer med högt samhällsengagemang, som vill mycket och som drivs av att ge varandra förutsättningar att påverka vår egen och bolagets utveckling och arbetssituation. Vi är nämligen övertygade om att människor som mår bra presterar bra.

Vi vill att den tid du investerar i ditt arbete ska vara värdeskapande och meningsfull. Det vinner både du, vi, våra kunder och miljön på. Vi lägger mycket tid på att skapa processer som är digitalt integrerade i vår arbetsdag. Vi söker att möjliggöra en organisation med decentraliserat ägarskap genom att skapa enkla men tydliga regler så att det blir lätt att samarbeta med andra internt. Det betyder att du, som alla Sigholmare, kommer följa vissa grundläggande principer och processer för hur arbete och samarbeten dokumenteras. En hög grad av transparens bidrar både till effektivare arbetssätt och möjliggör delaktighet och lärande. Genom automation vill vi minimera tiden som behövs för repetitiva uppgifter. Vi tror att du inspireras av att vara en aktiv del i kultur- och bolagsbyggandet.

Vi är idag ca 50 drivna kollegor och du skulle få ansluta till något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Västerås.


Vem vi tror att du är?

 • Du har eller kommer snart ta examen från masterutbildning inom t.ex. industriell ekonomi, eller motsvarande, med goda resultat.
 • Du är nyexaminerad eller har ett par års erfarenhet inom verksamhetsutveckling/management, gärna inom produktion- eller processindustri.
 • Du har en god analytisk förmåga och en gedigen grund i processutveckling, LEAN och problemlösning.
 • Du har ett intresse av, och kunskap inom, digitalisering och digital transformation.
 • Du har en hög social förmåga och ett intresse av att arbeta tätt tillsammans med både medarbetare och chefer i en verksamhet.
 • Du är intresserad av förändringsledning där du arbetar med att påverka beteenden och arbetssätt för att uppnå resultat.


I’m in, vad gör vi nu?

Låter Sigholm som rätt plats för dig? Skicka in din ansökan till oss via karriärssidan för Sigholm Tech på vår hemsida. Vi håller tummarna för att du är vår nästa energikälla!Se fler lediga tjänster

Skicka in din ansökan

Ansökan görs på extern webbplats

Sista ansökningsdatum har passerat
 • Omfattning: Heltid
 • Ort: Stockholm, Göteborg, Västerås

 • Sista ansökningsdatum: 2023-02-27

 • Har du frågor kring tjänsten?
  Kontakta Viktor Andersson

 • 070-290 93 30
 • viktor.andersson@sigholm.se
Känner du någon som skulle passa för tjänsten?

Dela tjänsten genom sociala medier