Letar du efter exjobb och är intresserad av energi? Vill du jobba med lösningar som bidrar till att rädda världen? Då är vi rätt bolag för dig! På Sigholm arbetar vi med allt ifrån produktionsplanering av fjärrvärme (Aurora by Sigholm®) till managementkonsulting och projektledning, allt riktat mot energimarknaden. Du kommer bli en del av en miljö där lärande och utveckling är i fokus. För vi tror att människor som mår bra och utvecklas, presterar också bra. 

På grund av de höga och svängande elpriserna så är kraftvärmeproducenters roll som flexibilitetsleverantörer extra intressant för oss just nu. Det kan handla om deras roll på elmarknaden, systemoptimering och affärsmöjligheter som dyker upp på grund av de rådande omständigheterna. Det är även intressant att undersöka säsongslager av fjärrvärme som en mekanism för en mer flexibel elproduktion eller batteriers synergi med kraftvärmeproducenter.

Senaste exjobbet som vi handledde handlade om att undersöka olika metoder för att prognostisera elpriset och undersöka hur dessa metoder påverkar produktionsplaneringen för kraftvärmeproducenter. Arbetet innefattade både utprövning av machine learning-modeller för att bygga prognoser av elpriset och energisystemmodellering för att analysera prognosernas påverkan på kraftvärmens optimala körmönster.

Känner du att du att något av ovanstående är intressant för dig eller om du har en helt egen idé som du skulle vilja utveckla tillsammans med oss så tveka inte på att höra av er via intresseanmälan nedan. Vi träffar er gärna och diskuterar oss fram till ett exjobb som passar båda!

Se fler lediga tjänster

Skicka in din ansökan

Ansökan görs på extern webbplats

Sista ansökningsdatum har passerat
  • Omfattning: Visstid
  • Ort: Stockholm, Göteborg eller Västerås

  • Sista ansökningsdatum: 2023-09-13

  • Har du frågor kring tjänsten?
    Kontakta Joel Goop

  • +46 702 906607
  • joel.goop@sigholm.se
Känner du någon som skulle passa för tjänsten?

Dela tjänsten genom sociala medier