Digitalisering av Energibolag

Med Sigholm och AWS

1 juni 2022

AWS kontor, Malmskillnadsgatan 36 i Stockholm

Välkommen till ett kostnadsfritt round table event på AWS nya kontor i Stockholm


10.00 - 15.30   1 juni
Anmälan


Information

Funderar ni också på hur ni ska klara av att gå mot en alltmer digital värld på ett säkert sätt? Kanske också på hur era anläggningar kan bli mer uppkopplade för att dra nytta av nya produkter inom AI och prognoser? Sigholms och AWS round table diskussion är i så fall platsen att vara på.

Tillsammans med Sigholm, AWS och våra partners kan kunden omvandla och transformera asset management och operation technology - en sammanhängande grund för att bygga upp decentraliserade energisystem, utöka digitala kundengagemang, minska koldioxidutsläppen och bidra mot ett klimatneutralt samhälle.

AWS har en beprövad och lång erfarenhet av att leverera innovation och affärsvärden till kunder och partners inom Power & Utilitie's, från energy tech start-ups till industrins största SAP-migreringar från on-prem till AWS cloud. Med denna djupa branschkunskap hjälper AWS till att realisera effektivitetsvinster och fördelar på områden som är viktigast för Power & Utilities kunder såsom säkerhet, tillgångstillförlitlighet, prediktivt underhåll, optimering och effektivitet av systemoperationer, mätare- och kunddataanalys, regulatorisk efterlevnad och integrering av distribuerade förnybara resurser i enegisystemet (Distributed Energy Resources Management).

Exempel på ledande bolag som redan jobbar med AWS: EDF, enel, ENGIE, GE, Octopus, Origin, Portland General Electric, Pacific Gas & Electric, Siemens, Vector, Veoila och även flera nordiska energibolag.

Sigholm och AWS skulle gärna träffa er och berätta mer i detalj hur vi skulle kunna stötta er tranformations- och digitaliseringsresa samt bättre förstå vilka utmaningar ni står inför.


Agenda för dagen

  • Hur har Stockholm Exergi lyckats med sin digitaliseringsresa?

  • Round table - Hur ser energibolag på moln-tjänster? Behov och hinder?

  • Paul Ahlgren, AWS leder samtal om data protection

  • Vad är nyttan med att ha data från OT till Cloud?
    Cloudia - ett exempel på lösning från verkligheten

  • Round table - Hur får vi hela organisationen att förstå?

  • Hur data från assets möjliggör handel, John Diklev, Flower

  • AWS trendspaning