Digitalisering av Energibolag

Med Sigholm och AWS

Intresseanmälan till en innovativ workshop med Niclas från Sigholm och Mattias från AWS. Workshoppen syftar till att identifiera gap och ge förslag på tillvägagångssätt för nästa steg i er digitalisering.


 
Intresseanmälan för innovationsworkshop


Information om webbinarium 6 dec

Funderar ni också på hur ni ska klara av att gå mot en alltmer digital värld på ett säkert sätt? Kanske också på hur era anläggningar kan bli mer uppkopplade för att dra nytta av nya produkter inom AI och prognoser? Detta kostnadsfria event är i så fall något för dig!

Tillsammans med Sigholm, AWS och våra partners kan kunden omvandla och transformera asset management och operation technology - en sammanhängande grund för att bygga upp decentraliserade energisystem, utöka digitala kundengagemang, minska koldioxidutsläppen och bidra mot ett klimatneutralt samhälle.

AWS har en beprövad och lång erfarenhet av att leverera innovation och affärsvärden till kunder och partners inom Power & utilities, från energy tech start-ups till industrins största SAP-migreringar från on-prem till AWS cloud. Med denna djupa branschkunskap hjälper AWS till att realisera effektivitetsvinster och fördelar på områden som är viktigast för Power & Utilities kunder såsom säkerhet, tillgångstillförlitlighet, prediktivt underhåll, optimering och effektivitet av systemoperationer, mätare- och kunddataanalys, regulatorisk efterlevnad och integrering av distribuerade förnybara resurser i enegisystemet (Distributed Energy Resources Management).

Exempel på ledande bolag som redan jobbar med AWS: Stockholm Exergi, EDF, ENGIE, GE, Origin, Portland General Electric, Pacific Gas & Electric, Siemens, Veoila och även flera nordiska energibolag.

Sigholm och AWS skulle gärna träffa er digitalt och berätta mer i detalj hur vi skulle kunna stötta er tranformations- och digitaliseringsresa samt bättre förstå vilka utmaningar ni står inför. För om vi inte digitaliserar nu, fallerar hela transformationen.


Agenda 6 dec

  • Stockholm Exergi berättar om sin molnresa med AWS

  • Varför är digitalisering en förutsättning för framtidens energiaktör? - Sigholm

  • AWS leder oss genom en trendspaning varför organisationer som hanterar känslig data väljer AWS molntjänster, tex hur AWS hjälpt Ukrainas hela offentliga sektor till molnet för att skydda sig och sin information

  • Cloudia - ett exempel på styrsystem till molnet öppnar för effektiviseringar