Projektledning av nytt badhus, Västerås stad

Sedan juni 2019 står det nya badhuset, Nya Lögarängsbadet på plats i Västerås

Med erfarenhet och förståelse för hur stora och komplexa projekt leds tog vi oss an projektet med att agera projektchef för ett helt nytt badhus som byggdes alldeles i närheten där det gamla badhuset låg. Det resulterade i en helt ny byggnad med moderna funktioner med tävlings- och träningsbanor, fokus på tillgänglighet och ett badhus för alla.

"Att vara projektchef har inneburit bland annat att agera stöd till operativa projekt- och arbetsledningen. Ansvaret har även inneburit att ansvara för framtagande av byggnadsprogram, upphandling samt kontrakt av partnering-entreprenad enligt LOU". - Isabell Stoor, Projektchef Nya Lögarängsbadet, Sigholm

Fokus på kommunikation, tillgänglighet och hållbarhet

Projektchefen Isabell Stoor har haft det generella ansvaret för dialogen mellan föreningar, intresseorganisationer, näringsliv och politiker. Det grundläggande och ständigt återkommande i projektet har varit vikten av kommunikation. För att möta och hitta en lösning på invånarnas och politikernas ambitioner och önskemål har det krävts noggrann projektplanering med fokus på kommunikation.

Projektet har satsat på tillgänglighet som en grundläggande faktor för att fler ska kunna besöka badhuset där alla känner sig välkomna. Det resulterade i bl.a. könsneutrala/kombinerade omklädningsrum, lyftplan till alla bassänger samt en portabel lyft och i undervisningsbassängen. Till hoppbassängen finns även höj- och sänkbar botten.

Fastighetsnämnden, Västerås stad, beställaren av projektet, har sedan en tid tillbaka beslutat att alla nybyggnationer i Västerås, som uppförs av Fastighetskontoret, ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver eller bättre. Det gällde således för badhuset som klarade av kraven för en certifiering.

Projektet följde plan och avslutades under budget 

Projektets framgång byggde på en partneringstrategi, där samarbetet med NCC varit enastående och har lett till flera framstående lösningar. Detta resultat kan tillskrivas båda parters höga engagemang och effektiva kommunikation under projektets gång.

Nya Lögarängsbadet, som invigdes i juni 2019, följde uppsatta mål, tidplaner och avslutades cirka 15 miljoner kronor under budget. Den ursprungliga investeringsramen för projektet låg på 410 miljoner kronor och projektet avslutats således på ca 395 miljoner kronor. Projektet nominerades till Årets Bygge 2020, vilket Sigholm är mycket stolta över. 

  • #projektledning
  • #komplexitet
  • #högriskprojekt
  • #badhus
  • #kommun

Artikeln publicerades 18/03 - 2020

En byggnation av ett badhus är ett högriskprojekt ur många perspektiv. En viktig del i arbetet, för att få in så bra anbud som möjligt, var att påvisa projektets attraktivitet för marknaden. En stor del av arbetet tillägnades förfrågningsunderlaget och upphandlingen.


"Sigholm Project har specialiserat sig inom större byggnationer, gärna med en tydlig teknisk profil, som projektchef för Nya Lögarängsbadet finns både storleken och komplexiteten i projektet."

- Isabell Stoor, vd Sigholm Project

Kontakta oss för mer information
Isabell Stoor

Projektledare & Vd Sigholm Project

Du kanske också är intresserad av:


Nya ackumulatorlösningar för att framtidssäkra höga spetsbelastningar

Projektet involverade utmaningar som krävde noggrann planering och kommunikation för att lösa logistiska och tekniska problem. Genom smidig ...

Läs artikel
Optimering av ventilationssystem på Mälarenergi

Mälarenergi behövde utvärdera en lösning för att minska luktproblemen i samband med sopförbränning. Sigholm kopplades in för att leda projek...

Läs artikel

Vi har ambitionen att tillsammans göra världen bättre

På Sigholm tror vi på att långsiktigt utveckla förmågor för att tillsammans bygga bolaget. Med gemensamma reflektioner skapar vi en kultur med ständigt lärande.

Karriär på Sigholm

Aktuellt

nov 30, 2023 | Nyhet

Skapa affärsvärde med CSRD som hävstång

I början av 2024 skärps kraven för alla stora bolags hållbarhetsrapportering, och de flesta energibolag berörs direkt. EU-direktivet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) blir svensk lagstiftning och innebär bland annat att hållbarhetsredovisningen ges samma status som den finansiella

sep 08, 2023 | Pressmeddelande

Sigholm ökar personalstyrkan med 24%

Sigholm, en framstående aktör inom energi- och samhällsbyggnadssektorn, meddelar en personell tillväxt på 24% genom att de inom loppet av en månad hälsat 12 nya kollegor välkomna. Genom detta stärks företagets kapacitet och kompetens för att möta de växande utmaningarna på marknaden.

aug 29, 2023 | Nyhet

Energistrategipodden live på Frihamnsdagarna 2023

Fredagen den 1 september sänder vi Energistrategipoddens första live-podd under Frihamnsdagarna i Göteborg. Under inspelningen, kommer Niclas Sigholm intervjua Per-Anders Gustafsson, vd på Göteborg Energi för en djupgående intervju om framtidens energilösningar och hållbara initiativ.Kan du inte del

Kontakta oss

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, besök något av våra kontor eller ring oss på +46(0)21-12 03 10.

Genom att klicka på skicka så godkänner du Sigholms hantering av dina personuppgifter. Läs vår personuppgiftspolicy