I poddens tredje säsong får vi höra hur vd:ar på energibolag och beslutsfattare i energiintensiva organisationer diskuterar kring energistrategier för en hållbar omställning

I våras startade vi EnergiStrategiPodden som en del i att tillgängliggöra de kloka tankar och resonemang som finns på energimarknaden. Vi är glada att podden nu är tillbaka för en tredje säsong för att fortsätta vår vision om att förse lyssnare med ny kunskap och andra infallsvinklar på utmaningar som vi står inför i energibranschen.  

I poddens tredje säsong kommer vi i första avsnittet få lyssna till Årets Kraftkvinna, Azra Sapcanin som är produktionschef på E.ON i Örebro följt av Christian Schwartz, vd för Mölndal Energi samt Tomas Kåberger, Professor i förnybar energi, Chalmers ledamot för Klimatpolitiska rådet, Gustav Melin, vd på Svebio och talespersoner och beslutsfattare inom svenska myndigheter och föreningar, akademin och politiken såsom Svenska Kraftnät, Power Circle och Svensk Vindenergi med flera. 

- I säsong 1 fick vi feedback från lyssnare som ville höra mer om de politiska perspektiven. Det tog vi till oss av och har under säsong 2 intervjuat nästa alla energipolitiska talespersoner. Vi ser fram emot en tredje säsong och är öppna för feedback om vilka ämnen man vill höra mer om, säger Niclas Sigholm, vd och ägare Sigholm Tech.  

Som en avslutning på säsong 1 arrangerades i juni en digital konferens; EnergiStrategiDagen. Vi fortsatte på samma spår, att föra fram fler röster i en dialog med tre olika energibolag som ett avslut på säsong 2. Då samlade vi ansvariga för marknad/kommunikation och public affairs från Tekniska Verken, Öresundskraft och Mälarenergi och lyssnade till deras utmaningar och strategier och planer framåt. 

Hej säsong 3!

Artikeln publicerades: 28/01,2021

Dela artikel